Architektura: Weihai Pavilion / Make Architects

Filed Under: Bez kategorii    by: admin

Shu He Architekci: Make Architects Lokalizacja: Weihai, Shandong, China Rok projektu: 2012 Zdjęcia: Shu He + 17 China Resources Land LtdMake Architects ogłosiła zakończenie swojego pierwszego budynku w Chinach kontynentalnych: duży nadmorski pawilon w Weihai.
Pawilon Weihai to przestrzeń wystawiennicza dla dużego nowego osiedla mieszkaniowego położonego na nowej wyspie z odzysku w Weihai, na północnym wybrzeżu Półwyspu Shandong.
.
Shu He Struktura o powierzchni 6000 stóp kwadratowych jest pierwszym budynkiem, który zostanie ukończony na wyspie i zaprojektowano tak, aby w pełni wykorzystać popularną lokalizację nad brzegiem morza.
Pawilon zapewnia recepcję i centrum informacyjne dla potencjalnych klientów nowego projektu, a także będzie służyć jako przestrzeń eventowa w przyszłości.
.
Shu He John Puttick, który prowadzi studio w Pekinie, skomentował udział Make a w Weihai, Jesteśmy podekscytowani ukończeniem Pawilonu Weihai.
Jako nasz pierwszy budynek w Chinach jest kamieniem milowym marki Make i świadectwem talentu w naszym studio.
Obecnie mamy pięć innych projektów w budowie w tym regionie iz niecierpliwością czekamy na nowe możliwości i wyzwania w przyszłości.
Simon Lincoln, architekt projektu pawilonu Weihai, Make Architects, powiedział: Pawilon Weihai został tak zaprojektowany, aby jego użytkownicy mogli zobaczyć pełne piękno oceanu w zaciszu pawilonu.
Ograniczenie wpływu na środowisko we wszystkim, co budujemy, jest priorytetem, a to jest filozofia, która informuje nasze decyzje od początku do końca procesu projektowania i budowy.
Pawilon jest tylko przeszklony na jednej elewacji, aby zapewnić niezakłócone widoki w 180 stopniach, reszta struktury jest solidna.
Przeszklona fasada pozwala na zalanie naturalnego światła w głównej przestrzeni, podczas gdy przeszklony dach zapewnia cień budynku w gorące letnie miesiące.
Te elementy zapewniają bardziej energooszczędny budynek.
.
Pawilon Shu He Weihai i otaczający go krajobraz zaprojektowano tak, aby stopniowo rozwijał się przez tę stronę.
Gdy zwiedzający przechodzą przez most na nową wyspę, podążają za krętą, zagospodarowaną ścieżką prowadzącą do pawilonu i są witani przez ogrodzenie odzwierciedlające miasto za nimi.
Po wejściu do budynku goście przechodzą przez szereg przestrzeni, w których stopniowo ujawniają się widoki na ocean.
.
Shu He Pawilon podzielony jest na dwie główne przestrzenie, oddzielone ścianą kręgosłupa, pionowo obłożoną bambusem.
W tej głównej przestrzeni mieści się modelowa przestrzeń wystawowa, bar, małe kino, miejsca spotkań i biura, i rozlewa się na ciągły taras, który otacza zewnętrzną część pawilonu.
Nadkontynkowy dach nadaje budynkowi uderzającą formę i zapewnia zacienione pokrycie budynku i tarasu.
.
Shu He Make angażuje się w dostarczanie Chinom wiedzy i innowacji w zakresie zrównoważonego projektowania i technologii i zamierza nadal wykorzystywać niezbędne umiejętności, wiedzę i entuzjazm, aby stworzyć nową, ekscytującą generację projektów w regionie.
Plan 01 Wzniesienie 01
[podobne: płytki klinkierowe na schody, mrowka tarnow, gruntowy wymiennik ciepła cena ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: gruntowy wymiennik ciepła cena mrowka tarnow płytki klinkierowe na schody

© Copyright 2018 meble ogrodowe technorattan All Rights Reserved
Redakcja